Nyhedsbrev Juli 2012

Så er den danske bukkejagt ovre, og det er tid til at få en god nats søvn! Ellers er det stilhed før storm for før vi ved er sæsonen over os igen. For forårets jagttegnskursister er det en speciel sæson nemlig den allerførste! Tag godt imod dem derude og sørg for at de føler sig velkomne og hjælp dem hvor I kan. De er jagtens fremtid. Nogen af dem har allerede været igang i bukkejagten og et stort tillykke til dem der har været heldige nok at skyde sig en buk eller to. Se bare her.

Jagttegn efterår 2012

Sidste tilmelding til jagttegnskurserne i det kommende efterår er d. 18/7 så det er lige op over. Ring på tlf. 3055 4633 for tilmelding.

Kronhjorte jagt og riffelkursus

Ribe Naturskole tilbyder i samarbejde med DIANA Jagtrejser kronhjortejagt i Polen på et af DIANAs bedste statsrevirer. Reviret har rigtig gode skydebane faciliteter som vi skal benytte til skydetræning og undervisning mens vi er dernede.

Udover selve jagten skal vi være med til det hele. Opbrækning af hjortene, turen til slagtehuset, trofæbehandling osv. I løbet af dagene dernede vil vi gennemgå hvad der svarer til en blanding Ribe Naturskoles Riffelkursus 1 & 2 (se mere om kurserne her).

Reviret hedder LADEK ZDROJ og ligger i Sudeterbjergene i den sydvestlige del af Polen på grænsen til Tjekkiet. Det er på 11.428 ha, hvoraf de 9.323 ha er skov, 1.705 ha eng og 400 ha landbrug.

Ladek har en særdeles god bestand af kronvildt, råvildt og vildsvin. Der findes også muflon og gemse.

Vi bliver privat indkvarteret  hos revirets jagtpersonale.

Arrangementet er et prisliste arrangement men med maks. pris på hjorten, dvs at man kun betaler for den størrelse hjort man skyder, men op til en grænse. Er hjorten større end det er det jægerens gevinst.

TERMIN 21.-25. september 2012. DA DETTE ER OM GANSKE KORT TID ER DET NØDVENDIGT MED HURTIG TILMELDING!

Pris kr. 2.900,-

Prisen inkluderer:

  • 4 dages jagt, 8 pürsch
  • 5 dages ophold i dobbeltværelse med fuld pension
  • Riffelkursus
  • Dansk rejseleder/instruktør

Prisen inkluderer ikke:

  • Trofæafgift. Hjorte afregnes efter prisliste, dog max kr. 12.500,-
  • Tillæg for enkeltværelse
  • Kørsel under jagten € 44,- pr. jæger/dag.
  • Transport til/fra Polen (Fælleskørsel i private biler).
  • Forsikringer

SE MERE HER

Nyjægerjagt

“Et er jagttegn at have, noget ganske andet er jagtgevær at føre”. Det er vist ikke helt sådan ordsproget lyder men alligevel….

En jagtinvitation kan være en smule skræmmende hvis man ikke har været med på jagt før. “Hvornår skal jeg tage hatten af? Hvad skal jeg sige til apportørene når de spørger om jeg har noget der skal samles op? Hvad er en løber og hvad med sikkerheden?”

Ribe Naturskole afholder i efteråret en nyjæger jagt. Jagten finder sted i smukt kuperet terræn mellem Horsens og Odder. Dagen afvikles som en klassisk drivjagt hvor alt jagtbart vildt må nedlægges. Jagten afvikles i en afslappet atmosfære og der vil være et antal erfarne jægere/instruktører og hundefolk som alle er parate til at vise til rette og svare på spørgsmål.

Se mere her.

Riffelkursus II

Søndag d. 15/9 afholdes Ribe Naturskoles videregående riffelkursus på Forsvarets bane ved Oksbøl. Kurset henvender sig jægere og skytter som har nogen erfaring med riffelskydning og jagt og som ønsker at blive bedre. Kurset giver kursisten en god indsigt i hvad teknisk god riffelskydning indebærer.

Se mere her.