Nyhedsmail oktober 2011

Oktober! Så er vi igang. Det er nu at det nye jattegn skal i brug for alvor. Eller den nye hund eller det nye gevær eller ……

Sæsonen er ihvertfald ny og fuld af forhåbning om gode natur- og jagtoplevelser. Naturen er fuld af dufte, lyde og synsindtryk der ikke kan findes magen til uanset ens TV skærms størrelse. Så det gælder om at komme derud og være en del af det.

Jagttegnssæsonen er ovre og alle elever har været til prøve. Ribe Naturskoles elever har klaret sig rigtigt flot og samlet set har 96% af alle 2011 sæsonens elever beståetderes jagtprøve og er nu klar til jagtlivets glæder. Husk på at selvom man har et frisk jagttegn i lommen er man jo langt fra fuldbefaren jæger så tag nu godt imod de nye uanset hvor de har taget deres jagttegn, og vis dem hvilken vidunderlig verden jagtens verden er.

Sponsor

I Ribe Naturskole bruger vi en del grej både i undervisningssammenhæng, og naturligvis også privat. Det er altafgørende for vore kursers gennemførelse at grejet virker og det er egentligt ikke anderledes når vi som alm. jægere tager på jagt og på skydebanen.

Vi har for længe siden valgt Browning haglbøsser som vores elevgeværer, da de er utroligt slidstærke og samtidig prisfornuftige. Det er derfor meget glædeligt og en naturlig følge heraf at vi har indgået samarbejde med Brownings danske distributør, HG Agencies, om sponsering af våben til vore jagttegns- og riffelkurser. HG Agencies er samtidig også importør af Leupold optik og montager, som derfor også kan findes på vore rifler. Yderligere information kan findes på hjemmesiden under Samarbejdspartnere eller på vores forside.

Nyjægerjagt

“Et er jagttegn at have, noget ganske andet er jagtgevær at føre”. Det er vist ikke helt sådan ordsproget lyder men alligevel….

Ribe Naturskole afholder for første gang to nyjæger jagter d. 26. & 27. nov i år. Jagterne finder sted i smukt kuperet terræn mellem Horsens og Odder. Dagene afvikles som klassiske drivjagter hvor alt jagtbart vildt må nedlægges. Vi sørger for at gennemgå dagen og hver såt meget detaljeret og med et passende antal instruktører bliver der rig lejlighed til at blive indført i de mange regler, skrevne såvel som uskrevne, der hører til en sådan dag.

Der bliver mulighed for at følge hundefolkets arbejde, gå med igennem eller bare stå for. Alt i alt skal vi have et par gode jagtdage hvor også kan lære noget.

Prisen bliver kr. 1.850 pr. jæger inkl. moms. Prisen inkluderer morgenmad, frokost og selve jagten.

Der er et begrænset antal pladser så hurtig tilmelding tilrådes. Meld dig til på info@ribenaturskole.dk eller telefon 30 55 46 33

Riffelkursus I – Riffelprøve forberedende

Er du nybegynder med din riffel eller kunne du godt tænke dig at få gennemgået almen riffel- og skydeteknik er dette kursus for dig. I stedet for at kun at fokusere på den tvungne riffelprøve så gør kurset dig i stand til at håndtere almindeligt forekommende skudsituationer på jagt, du bliver også i stand til at træne kvalificeret med din riffel fremover samt naturligvis at bestå den tvungne riffelprøve hvis den er lige om hjørnet.

Vi har en enkelt dato tilbage i 2011, nemlig søndag d. 23 oktober. Du kan tilmelde dig på tlf. 30 55 46 33 eller  på info@ribenaturskole.dk. Du kan læse mere om kursetHER.

Riffelkursus IV – Løbende vildt

Højsæsonen for drivjagter, trykjagter eller bevægelsesjagter er lige rundt om hjørnet. Skydning til løbende vildt er en svær disciplin som kan virke skræmmende og nærmest umulig for mange at komme i gang med. Derfor er vi ekstra glade for nu at kunne tilbyde et kursus i netop denne form for skydning.

Kurset henvender sig til både nybegynderen samt den mere erfarne drivjagtsskytte og vi LOVER at alle har noget med hjem som vil forbedre deres skydning markant.

På kurset vil vi behandle emner såsom skydeteknik, våbenbetjening og grej, herunder især optik. Der vil være mulighed for at prøve fsk. former for optik og vi vil skyde på afstande fra 20 m. til 100 m. Kurset afholdes på en af de jyske Hjortebaner i Oksbøl, Esbjerg (Måde) eller Ulfborg.

Kurset afholdes første gang i november 2011. For yderligere info og tilmelding samt info om pris, dato og indhold, gå til vores hjemmeside HER eller ring på tlf. 30 55 46 33.

Jagttegnskurser

Tilmeldingerne til forårets jagttegns kurser er i fuld gang og holdene fyldes op hurtigere end nogensinde før så tidlig tilmelding tilrådes.

Knæk og Bræk

Rasmus Braun