Riffelkursus – Løbende vildt

Riffelkursus – Løbende vildt

Ribe Naturskoles kursus i skydning til løbende vildt henvender sig til riffeljægere som vil forbedre deres evner før en efterårets driv- og trykjagter.

Flere og flere jægere tager på driv- og trykjagter i udlandet og bevægelsesjagterne i Tyskland er også velbesøgte. Sidst men absolut ikke mindst skal nævnes elgjagten i især Sverige hvor rigtig mange danske jægere valfarter hvert eneste år.

De allerfleste skud på disse jagter afgives til vildt i bevægelse, og netop at skyde med riffel til løbende vildt er en af de allersværeste skydediscipliner der findes. Ens succes på driv- eller trykjagten er direkte afhængig er formen og træningstilstanden med riflen. Der findes efterhånden en del baner rundt om i landet som tilbyder træning på løbende vildtmål, men det er altafgørende at ens træning er velkvalificeret.

Ribe Naturskole tilbyder nu et kursus i netop denne disciplin hvor skydeformen bygges rigtig op og med den rigtige viden i bagagen kan der enten tages på jagt eller trænes videre.

Forudsætning for at deltage:

For deltagelse kræves der egen riffel med sigtekikkert, bestået riffelprøve eller tilsvarende erfaring (ud til ca. 100 meter).

Indhold:

Kurset henvender sig til både nybegynderen samt den mere erfarne drivjagtsskytte.

På kurset vil vi behandle emner såsom skydeteknik, våbenbetjening og grej, herunder især optik. og vi vil skyde på afstande fra 20 m. til 100 m.

På kursets skal der arbejdes både teoretisk og praktisk med en række emner, såsom:

  • Skydeteknik & våbenbetjenng
  • Afstandsbedømmelse både med og uden afstandsmåler og afstandens betydning for skydning og foranhold.
  • Træningsplanlægning og evaluering af egen efterfølgende træning.
  • Relevant udstyr som f.eks skydestok og sigtemidler (der vil være mulighed for at prøve fsk. former for optik).
  • Skydning på afstande fra 20 meter til 100 meter

Praktisk skal der naturligvis skydes en masse men skydningen vil være kvalificeret træning i modsætning til planløs “fyren løs”.Dagen igennem vil det være skiftevis skydning og teori så både krop og hoved kan følge med.

Datoer og baner:

Der vil blive afholdt min. 1 kursus i 2014. Hold øje med denne side og tilmeld dig vores nyhedsbrev i højre side af skærmen.

Instruktører:

Instruktører på dagen vil være Rasmus Braun og andre.

Steven er til daglig ansat i Forsvaret hvor han underviser finskytter og finskytteinstruktører. Steven er udover at være en af Danmarks bedste skytter også inkarneret jæger og en særdeles kompetent formidler/underviser.

Pris pr. jæger kr. 1.950 inkl. moms.

Prisen inkluderer:

  • Skydning, instruktion og baneleje inkl. skiver
  • Morgenmad, frokost inkl. 1 øl eller vand, kaffe og vand.
  • Udleveret materiale

For tilmelding ring på 3055 4633 eller send en mail til info@ribenaturskole.dk.