Grundlæggende riffelkursus

For at kunne gå på riffeljagt i Danmark skal man udover dansk jagttegn og våbentilladelse også have bestået en riffelprøve. Her skal skytten kunne behandle sit våben sikkerhedsmæssigt forsvarligt under afgivelse af 6 skud fra jagtlig relevant skydestilling.

Endvidere skal skytten kunne ramme en rund skive 20 cm. i diameter med min. 5 ud af de 6 skud. Skiven er en del af en skive forestillende en råbuk placeret på 100 meters afstand.

Denne prøve skulle de fleste være i stand til at bestå med en smule relevant instruktion og noget skydetræning.

Noget anderledes forholder det sig hvis man skal kunne begå sig på jagt. Riffeljagt er oftest noget som man gør alene og derfor er der en hel række ting som man skal vide inden man begiver sig afsted efter sommerbukken. Vi tilbyder et endags kursus som ikke kun gør kursisten i stand til at bestå riffelprøven men også at tage på jagt.

Forudsætning for at deltage:

For deltagelse kræves der gyldigt jagttegn samt egen riffel med sigtekikkert

Indhold:

Kurset vil omhandle emner såsom:

• Indskydning af riflen
  • Fejlfinding ved funtionsfejl
  • Sikkerhed (til riffelprøven og i praksis)
  • Afmystificering af kalibre og ballistik (kuglebaner)
  • Skydning fra liggende, siddende/knælende og stående skydestilling (til riffelprøven og i praksis)
  • Gennemgang og afprøvning af hjælpemidler; skydestokke, remstøtte osv.
  • MASSER af skydning med egne rifler
  • Gennemgang og øvning i Tvungen Riffelprøve

Dagen igennem vil det være skiftevis skydning og teori så både krop og hoved kan følge med.

Datoer og baner:

Der vil blive afholdt kurser både forår og efterår 2014.

Disse kurser afholdes på fsk. riffelbaner i Jylland herunder Måde Riffelbaner ved Esbjerg.

Instruktører:

Instruktør på dagen vil være Rasmus Braun

Pris:

Pris pr. deltager kr. 1.500,- inkl. moms.

Prisen inkluderer:

• Skydning, instruktion og baneleje inkl. skiver
  • Morgenmad, frokost inkl. 1 øl eller vand, kaffe og vand.
  • Udleveret materiale

Hvis du vil vide mere kan du ringe til os på 3055 4633 eller sende en mail til info@ribenaturskole.dk